Σεμινάρια για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Το ΚΕΚ ΔΙΑβίουΜΟΡΦΩΣΗ, αναγνωρισμένος φορέας Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων καθώς και πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ σεμινάρια για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 8197/90920/22-07-13 του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, θεσπίζεται Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.

Τι προβλέπεται:

Υποχρέωση κατοχής πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης από τους αγρότες προκειμένου να μπορούν να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειές τους. Η έννοια του επαγγελματία χρήστη φαρμάκων ΔΕΝ ταυτίζεται απαραίτητα με τον “κατά κύριο επάγγελμα αγρότη”. Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους ακόμα και αν έχει άλλο κύριο επάγγελμα.

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού:

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να αποκτήσουν την πιστοποίηση ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων θα πρέπει να συμμετέχουν σε εξετάσεις σε ειδικά εξεταστικά κέντρα. Καλούνται να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, οι οποίες δίνονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. Από αυτές θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον 35 ώστε να θεωρηθούν επιτυχόντες.

Εκπαίδευση:

Για τη σωστή και επαρκή εκπαίδευση οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια στα οποία προετοιμάζονται κατάλληλα για τις εξετάσεις πιστοποίησης. Τα σεμινάρια αυτά γίνονται στο χώρο μας ο οποίος είναι στελεχωμένος με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο θα προετοιμάσει σωστά τον εκπαιδευόμενο για τις εξετάσεις.
Η συνολική διάρκεια των σεμιναρίων είναι 10 διδακτικές ώρες (2 ημέρες).

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων