Εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο «Διαχείριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

για ιδιοκτήτες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων 

Σάββατο 28/11/2015 από 17:00 έως 21:00 και

Κυριακή 29/11/2015 από 10:00 έως 16:00.

 

Εισηγητής Σεμιναρίου: Νίκος Σκουλάς

Σκοπός Σεμιναρίου: Το Πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να συμβάλει στην εκπαίδευση και κατάρτιση του Ιδιοκτήτη – Διευθυντή της Μικρομεσαίας Επιχείρησης και των στελεχών του ώστε να γνωρίσει αποτελεσματικούς τρόπους να οργανώσει την δουλειά του, να διευθύνει το προσωπικό του , να αναδιοργανώσει τις λειτουργίες της επιχείρησης του, με αποτέλεσμα να κάνει την επιχείρησή του πετυχημένη και κερδοφόρα.

Του παρέχει απλά και εύχρηστα εργαλεία και βοηθήματα για την οργάνωση, τη λειτουργία και την οικονομική διαχείρισή της.

Κωδικοποιεί και παρουσιάζει την πρακτική εμπειρία, κατά τρόπο απλό και κατανοητό και απευθύνεται όχι μόνον στους ιδιοκτήτες – διευθυντές των μικρών και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, αλλά και σε όσους σκέπτονται να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν δική τους επιχείρηση.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε μικρομεσαίους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, σε υπεύθυνους προσωπικού, και σε ιδιοκτήτες οικογενειακών επιχειρήσεων

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 • Εισαγωγή – Η θέση της μικρομεσαίας επιχείρησης στο νέο περιβάλλον λιτότητας.
  Δημοσιονομικά ελλείμματα, χρηματοπιστωτική αστάθεια, υπέρ-φορολόγηση, μείωση της κατανάλωσης, Προβλήματα ρευστότητας και η αντιμετώπισή τους. 
 • Οργάνωση και Διοίκηση της Επιχείρησης
  Εργασιακές σχέσεις, Επικοινωνία με τους υπαλλήλους, Διοικητική συμπεριφορά και διαδικασίες, ανάθεση εργασίας και ευθύνης, διαχείριση παραπόνων υπαλλήλων, κώδικας ένδυσης & προσωπικής υγιεινής 
 • Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
  Διαδικασία επιλογής – συνέντευξη, υποδοχή και ένταξη, εκπαίδευση, υποκίνηση – ομαδικότητα, αξιολόγηση: περιγραφή θέσης εργασίας, μέτρα απόδοσης, αμοιβές προαγωγές
 • Τα Οικονομικά της Μικρομεσαίας Επιχείρησης – Ο ρόλος των πωλήσεων και ο έλεγχος των δαπανών.
  Διαχείριση ταμειακής ροής, πωλήσεις & στρατηγική πώληση για μεγιστοποίηση του περιθωρίου κέρδους, υπολογισμός μικτού κέρδους – κίνδυνοι & παγίδες, mark up, δαπάνες, συνολικά οικονομικά αποτελέσματα).
 • Οικογενειακές Επιχειρήσεις – (Οικογενειακή δουλειά ή οικογενειακή δουλεία;)
  Πλεονεκτήματα και ευκαιρίες. Ενδο-οικογενειακά και οργανωτικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους. 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και αναλόγως το προφίλ των συμμετεχόντων, θα αναπτυχθούν και θα απαντηθούν θέματα, απορίες και καθημερινά πρακτικά προβλήματα προς λύση , από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

 

*ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ

O Νίκος Σκουλάς έχει εργασθεί στον Καναδά και στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατείχε διάφορες κυβερνητικές θέσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ. (δύο θητείες), πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας και Υπουργός Τουρισμού.

Yπήρξε ο πρώτος Γενικός Διευθυντής του MEGA Channel, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Olympic Cruises, της ξενοδοχειακής αλυσίδας Α.Ξ.Ε. Αστήρ, του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΛΚΕ) που μετονομάστηκε σε “Invest in Greece και πρόσφατα «Enterprise Greece- Invest and Trade» κτλ.

Πιο πρόσφατα, θήτευσε ως Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού κατά την πρώτη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Πληροφορίες

 • Ημερομηνία-Διάρκεια: Σάββατο 28/11/2015 17:00-22:00 και Κυριακή 29/11/2015 10:00-16:00
 • Τόπος Διεξαγωγής : Αγίου Γεωργίου 29, Μοίρες (ΚΕΚ ΔιαΜόρφωση)
 • Κόστος Συμμετοχής : 150 € (Η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ)

Κάντε κράτηση τώρα συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής, ή τηλεφωνήστε στο 2892022220

Προσοχή: Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων