Σεμινάριο Μασάζ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΔιαΜόρφωση» σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια Αθηνά Ψυλλάκη διοργανώνει ένα πρακτικό σεμινάριο για όσους απασχολούνται στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε αυτές τις τεχνικές.

Ενημερωση σχετικά με το σεμινάριο Δευτέρα 23 Μαΐου

17:00-20:00 , στο χώρο μας.

Έναρξη πρώτου τμήματος Τρίτη 21 Ιουνίου, 11:00-18:00 (α’ κύκλος)

Έναρξη δεύτερου τμήματος Πέμπτη 14 Ιουλίου. 15:00-19:30, στο χώρο μας.

Σεμινάριο: Massage Relax – Shiatsu Σώματος και Προσώπου

Shiatsu, η τέχνη του μασάζ που στοχεύει στη διασφάλιση και την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, ενεργοποιώντας και κατευθύνοντας το εγγενές σε κάθε οργανισμό θεραπευτικό δυναμικό προς την χαλάρωση, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει το άγγιγμα και η ανθρώπινη επαφή.

Μία ολοκληρωμένη αγωγή υγείας φερμένη από την Ιαπωνία, γνωστή και ως ‘’Βελονισμός Χωρίς Βελόνες’’, αφού ασκούμε δαχτυλικές πιέσεις σε ειδικά σημεία τα οποία είναι ίδια με τα σημεία του βελονισμού.

Διδασκαλία: Ξεκινάμε με την εκμάθηση των κανόνων υγιεινής, την χρήση αντισηπτικού προϊόντος για την απολύμανση των πατουσών και συνεχίζουμε κάνοντας αναφορά στην ανατομία, στα οφέλη του μασάζ καθώς επίσης μαθαίνουμε πότε απαγορεύεται το μασάς παίρνοντας ιατρικό ιστορικό. Συνεχίζουμε με την εκμάθηση της τεχνικής και ακολουθούν αρκετές ώρες πρακτικής εξάσκησης μεταξύ των συμμετεχόντων για να μπορέσουν να μάθουν σωστά τις κινήσεις αλλά και να νιώσουν τις πιέσεις, με εξοπλισμό και υλικά που παρέχονται από εμάς

Σεμινάριο: Ιπποκράτειου – Αθλητικού Μασάζ (Healing Touch Massage)

Healing Touch Massage, ένα είδος θεραπείας που ανακουφίζει από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους ιστούς του σώματος κατά την διάρκεια φυσικής άσκησης, χειρονακτικής εργασίας ή έντονου έργου. Θεραπεία που υπάρχει σε κάθε Spa. Ένα είδος μασάζ που βοηθάει τόσο τον αθλητή, όσο και κάποιον που κάνει χειρονακτική εργασία να επανέλθει σε μία καλή σωματική κατάσταση μετά από κουραστική προπόνηση αλλά και τραυματισμούς. Μαλάζεται το πιο βαθύ στρώμα μυικών ιστών με σκοπό να αποβάλλουν το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί ώστε να θεραπευτούν τραυματισμοί μαλακών μορίων.

Διδασκαλία: Ξεκινάμε με την εκμάθηση των κανόνων υγιεινής, την χρήση αντισηπτικού προϊόντος για την απολύμανση των πατουσών και συνεχίζουμε κάνοντας αναφορά στην ανατομία, στο μυικό, σκελετικό και νευρικό σύστημα, στα οφέλη του μασάζ καθώς επίσης μαθαίνουμε πότε απαγορεύεται το μασάς παίρνοντας ιατρικό ιστορικό. Συνεχίζουμε με την εκμάθηση της τεχνικής και ακολουθούν αρκετές ώρες πρακτικής εξάσκησης μεταξύ των συμμετεχόντων για να μπορέσουν να μάθουν σωστά τις κινήσεις αλλά και να νιώσουν τις πιέσεις, με εξοπλισμό και υλικά που παρέχονται από εμάς.

Σεμινάριο «Μασάζ Κεφαλής »

 • Ανακουφίζει από την ένταση, τους πονοκέφαλους και τους πόνους σε λαιμό και πλάτη
 • Μειώνει το στρες, προωθεί τη χαλάρωση και γενικά είναι ένα δημοφιλές μασάζ που ζητείται συχνά για τη γενική ευεξία
 • Βοηθά στην αφαίρεση των τοξινών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Αποκαθιστά την κινητικότητα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία που ανυψώνει την ενέργεια και ενισχύει τη συγκέντρωση.
 • Παρατηρείται σημαντική βελτίωση σε:
  • Ημικρανία και πονοκεφάλους Ιγμορίτιδα
  • Διαταραχές από στρες
  • Αϋπνία και διαταραγμένο ύπνο
  • Αύξηση του ανεφοδιασμού οξυγόνου και γλυκόζης στον εγκέφαλο
 • Ηρεμεί το αναπνευστικό σύστημα ανακουφίζοντας από το άσθμα
 • Ενδυναμώνει το νευρικό σύστημα

Διδασκαλία: Ξεκινάμε με την εκμάθηση των κανόνων υγιεινής και συνεχίζουμε κάνοντας αναφορά στην ανατομία του κρανίου και της αυχενικής μοίρας, προχωράμε στα οφέλη του μασάζ καθώς επίσης μαθαίνουμε πότε απαγορεύεται το μασάς παίρνοντας ιατρικό ιστορικό. Συνεχίζουμε με την εκμάθηση της τεχνικής και ακολουθούν αρκετές ώρες πρακτικής εξάσκησης μεταξύ των συμμετεχόντων για να μπορέσουν να μάθουν σωστά τις κινήσεις αλλά και να νιώσουν τις πιέσεις, με εξοπλισμό και υλικά που παρέχονται από εμάς.

Σεμινάριο: Μασάζ Κάτω Άκρων (Foot Massage)

Οι νευρικές απολήξεις όλων των οργάνων συγκεντρώνονται στο πέλμα. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, όλες οι νευρικές απολήξεις πιέζονται και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Το μασάζ ποδιών έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το να τρέφει το δέρμα, να μειώνει το στρες και το άγχος, να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βοηθά στην αποτοξίνωση και να αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.

 • Αναζωογονεί τα πόδια αλλά και όλο το σώμα, αφού στα πόδια βρίσκονται όλες οι απολήξεις των νεύρων του σώματος. 
 • Χαλαρώνει όλο το σώμα 
 • Ισορροπεί το νευρικό, λεμφικό και κυκλοφορικό σύστημα 
 • Ενισχύει την όραση 
 • Βοηθάει στην αντιμετώπιση των πολυκυστικών ωοθηκών 
 • Ελαττώνει την εφίδρωση
 •  Θεραπεύει τις κράμπες
 • Βοηθά στον ύπνο
 • Αποτοξινώνει τον οργανισμό

Διδασκαλία: Ξεκινάμε, κάνοντας ο εισηγητής ένα demo massage στα κάτω άκρα εξηγώντας την θεωρεία, συνεχίζουμε κάνοντας massage όλοι οι συμμετέχοντες με την βοήθεια του εισηγητή. Όλες οι ώρες είναι εκμεταλλεύσιμες για πρακτική των συμμετεχόντων μεταξύ τους για να μπορέσουν να μάθουν σωστά τις κινήσεις αλλά και να νιώσουν τις πιέσεις, με υλικά που παρέχονται από εμάς.

Εκπαιδεύτρια : Αθηνά Ψυλλάκη

Η Αθηνά Ψυλλάκη γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την Διακόσμηση επί σειρά ετών. Παρακολούθησε Επιμορφωτικά και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια διαφόρων Τεχνικών Χειρομάλαξης, Αισθητικής και Make up. Το 2013 πιστοποιήθηκε ως η πρώτη Ελληνίδα Δερμοτριχολόγος από την Accademia Dei Giardini στο Μιλάνο. Από το 2011 έως και σήμερα διδάσκει και επιμορφώνει επαγγελματίες αλλά και ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το μασάζ. Υπήρξε Διευθύντρια Σπουδών στο Σεμιναριακό Κέντρο Health & Beauty Workshops επί σειρά ετών και  έχει διδάξει σε συνέδρια Δερμοτριχολογίας, Αισθητικής και Χειρομαλαξίας  σε όλη την Ελλάδα.

Αίτηση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων